Dank voor de reacties! - Pesten op de Werkvloer
Via deze manier wil Saskia haar dankbaarheid tonen voor het begrip van de lezers van haar ervaringsverhaal. Elke week leest ze het vervolg en de reacties die hierop komen. Dit geeft haar een goed gevoel!
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
17995
post-template-default,single,single-post,postid-17995,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Dank voor de reacties!

Facebook

Elke week lees ik het nieuwe deel van mijn verhaal op de site van Pesten op de Werkvloer en spiek ik even op Facebook naar de reacties.

Als ik mijn verhaal lees op die manier, helpt dat me de situatie te verwerken. Soms denk ik, “gossie heb ik dat allemaal meegemaakt” of “het is echt erger dan ik me kan herinneren”. Er gaat veel door me heen. Op deze manier krijgt het allemaal een plekje waardoor ik de situatie weer beter aan kan.

Vandaag las op facebook ik het stukje over mijn bezoek aan een bedrijfsarts die zich heel onfatsoenlijk gedroeg en mij erg onder druk heeft gezet. Zij vertelde mij dat ik helemaal niet ziek ben en gewoon 24 uur kan werken. Na het bezoek aan deze arts ben ik heel lang erg ziek geweest en heb besloten niet meer in gesprek te gaan met mijn werkgever met als gevolg een loonstop.

De reacties op facebook raken mij vaak erg. Ook de reactie van een dame op het bovenstaande verhaal over het gedrag van de onfatsoenlijke bedrijfsarts. Deze dame weet duidelijk wel waar ze over praat en ze heeft mij met haar reactie zomaar een mooi cadeau gegeven. Ik kan daarmee weer verder met de strijd die nog komen gaat. Een hart onder de riem van een onbekende dame.

Dank je wel lieve lezeres.

Dezelfde bedrijfsarts?

Er is een tijd van stilte. Twee weken lang hoor ik niets. Dan komt er een mail via mijn advocaat van Renée. Ze geeft aan dat ik een afspraak heb met de bedrijfsarts die mij voorheen niet netjes heeft behandeld en advies heeft gegeven op basis van wat mijn werkgever wilde en niet wat ik nodig had. Ik heb een klacht over hem ingediend, waarna de contacten zijn gestopt. Dit voelt dus echt absoluut niet oké. Ik wil helemaal niet naar deze arts en heb het gevoel dat er weer allerlei addertjes onder het gras zitten.

Aardig en vol begrip als Renée is, geeft ze aan dat deze arts mij alleen wil helpen als ik hem wil spreken en vertrouw als bedrijfsarts.

Ik zal alles wat relevant is uit mijzelf vertellen en meenemen. De bedrijfsarts zal niet bemiddelen.

FML

Er zal een FML worden opgemaakt, in overleg met een meneer B, arbeidsdeskundige. Dit FML zal direct na het gesprek klaar zijn. Ik dien mijn volledige medewerking te geven.

Een FML is een onmogelijke lijst met vragen over je functionele mogelijkheden, die gebruikt wordt bij reïntegratie. Op de lijst staan vragen als: “Kun je je langer dan een half uur concentreren (normaal)?”, “Kun je je niet langer dan een half uur concentreren (beperkt)?”, “Kun je je niet langer dan 5 minuten concentreren (sterk beperkt)?”. Ik kan me niet goed concentreren. Soms nog geen 5 minuten en soms krap een kwartier. Toch zou hier worden ingevuld dat ik normaal functioneer omdat ik wel goed functioneer als ik beter ben. Beetje kromme situatie dus.

Dit geldt ook voor mijn geheugenfuncties en nog heel veel andere zaken.

De vorige keer dat er een dergelijke lijst werd ingevuld, kwamen er problemen. Op die lijst stond namelijk dat ik kon autorijden. En dat kon ik ook, maar onder stress reed ik mezelf stuk op de snelweg. Ik vergat dan dat ik op de snelweg reed en werd een gevaar op de weg. Lange stukken rijden was ook een probleem.

Maar mijn werkgever vertelde me destijds dat ze wilde dat ik ging reïntegreren op een flinke afstand van mijn woonplaats. Dat kon ik echt niet aan, maar mijn leidinggevende bleef aanhouden dat ik toch naar deze locatie moest om te reïntegreren.

Van slag

Dit ontzettend aardige lijstje brengt me gelijk al weer van slag. Ik raak enorm in paniek, krijg een angstaanval en ga door het huis lopen. Pas als iemand me helpt met een gesprek, word ik weer rustig. Maar de komende week raak ik de angst en paniek niet meer kwijt. Ik slaap maar 3 à 4 uur per nacht en ben een wandelend hoopje mens.

Maar stoer als ik ben besluit ik na heel lang dubben, toch de sprong te wagen en gewoon naar het gesprek te gaan.