Missie & Beleid - Pesten op de Werkvloer
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
17660
page-template-default,page,page-id-17660,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Missie en Beleid

Missie Stichting Pesten op de Werkvloer
Onze missie is het taboe rond pesten op de werkvloer te doorbreken en het bespreekbaar te krijgen binnen bedrijven en organisaties. De belangrijkste doelstelling is zoveel mogelijk nieuwe slachtoffers te voorkomen en mensen bewust te maken van het probleem en de gevolgen voor werknemer en werkgever.

Beleid Stichting Pesten op de Werkvloer
Dat is mooi zo’n missie maar hoe doen we dat in de praktijk? Hieronder kan je de hoofdlijnen van ons actuele beleidsplan lezen. Dit plan geeft inzicht in de manier waarop we proberen onze doelstelling te bereiken:

Stichting Pesten op de Werkvloer biedt praktische informatie, advies en preventie producten voor organisaties en hun werknemers om pesten aan te pakken.
Wij streven ernaar de rechtspositie van slachtoffers te verbeteren. Wij zetten ons in om het onderwerp pesten op de werkvloer onder de aandacht te krijgen en te houden om zo bewustwording te bevorderen en het taboe verder te doorbreken.

De manier waarop we geld verwerven: Particulieren kunnen geld doneren, maar wij merken dat Pesten op de Werkvloer geen onderwerp is wat daartoe snel uitnodigt. Via deze weg krijgen we nog geen € 100,= per jaar binnen.
Bedrijven sponsoren ons wel met producten en diensten ( het doen van de belastingaangifte tot het verstrekken van laptops en kantoorruimte), maar doneren tot op heden geen gelden.
Voor subsidies van de overheid komen we soms in aanmerking maar omdat ook ambtenaren en andere medewerkers van de overheid te maken kunnen krijgen met pesten geeft dat voor ons een mogelijke belangenverstrengeling. Tot op heden maken wij geen gebruik van overheidssubsidies.
Voor projecten die we willen uitvoeren doen we aan fondsenwerving. We vragen per project geld voor dat project. Zo kunnen we bij goedkeuring het project uitvoeren. Uiteraard gebeurd het ook regelmatig dat het project door het fonds niet wordt gehonoreerd en dat we ons project niet kunnen gaan uitvoeren. Maar we zijn ook heel blij als het wel lukt en we aan de slag kunnen met een nieuw project!
Tenslotte heeft de Stichting ook zelf diensten en producten waarvan de opbrengsten naar de stichting gaan om zo alle vaste lasten en onkosten te kunnen betalen.

Medewerkers en personeel: de stichting heeft 0 personen in dienst. Wij werken met 100% vrijwilligers.

Het beheer en de besteding van het vermogen van de stichting: vermogen hebben we niet want het geld van de stichting gaat direct naar het doel van de stichting. We doen niet aan beleggen/ vermogensbeheer of andere financiële constructies. We hebben simpelweg 1 betaalrekening en 1 spaarrekening, verder niet.