Afwijzing van de ziektewetuitkering - Pesten op de Werkvloer
Het gesprek met de bedrijfsarts loopt nog steeds stroef. Op een gegeven moment raakt hij wat geïntimideerd door Saskia's kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving dat hij haar persoonlijk gaat afvallen. Dit pikt Saskia's vriendin niet.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18096
post-template-default,single,single-post,postid-18096,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Afwijzing van de ziektewetuitkering

De arts kalmeert weer wat meer en gaat iets rustiger vragen stellen. Als ik toch hulp wil, word ik toch geholpen als ik in de WW zit. Ik vertel hem dat ik juist door de WW geadviseerd ben om me ziek te melden omdat ik niet beschikbaar ben voor de arbeidsmarkt. Ik wordt dus weer eens heen en weer getikt tussen diverse loketten. Als ik dat zeg, kijkt de arts me aan alsof hij het ook niet meer weet.

Hij vraagt of ik een rechtsbijstand heb, want dan kan ik de situatie met mijn werkgever aanvechten. Ik leg hem uit dat Nederland heel veel wetten heeft die de werknemer beschermen. Wanneer een werknemer echter aan de rechter vraagt om deze wetten te handhaven, kan dit gezien worden als een agressieve handeling tegen de werkgever en loopt de werknemer de kans zijn recht op een WW uitkering te verliezen. Wetten die bedoeld zijn om werknemers te beschermen, zijn dus niet te handhaven zonder een groot risico voor de werknemer.

Weer wordt de schuld bij Saskia gelegd

Dan geeft de arts ineens aan dat bij mij het glas wel altijd half leeg is… Dit pikt mijn ontzettend lieve vriendin niet. Ze gaat rechtop zitten en zegt keurig netjes: “meneer, mag ik u hier onderbreken, want dit is echt niet waar. Mijn vriendin is een van de meest positieve mensen die ik ken, maar ze is niet half meer wie ze ooit was.”

De arts mompelt wat en beëindigt het gesprek. Hij gaat eerst maar eens het dossier goed doorlezen, geeft hij aan. Ik hoor nog van hem. Of niet.
Raar einde van een gesprek vind ik. Maar goed, ik probeer het maar langs me heen te laten gaan.

Afwijzing van ziektewet

Dagen na het bezoek aan de bedrijfsarts ben ik toch onrustig. Ik probeer me er niet zo druk over te maken, maar dat is wel moeilijk. Na een week krijg ik twee brieven die naar elkaar verwijzen en ook precies hetzelfde zeggen. Het komt er ongeveer op neer, dat ik op de dag dat ik ziek werd, 2 maanden geleden, arbeidsgeschikt was en dus geen ziektewetuikering kan krijgen. De toelichting hierop staat in de andere brief.
In de andere brief staat als toelichting dat ik op de dag dat ik ziek werd arbeidsgeschikt was voor productiewerk en daarom geen ziektewetuitkering kan krijgen.
Waarom ik arbeidsgeschikt was volgens de arts staat er niet echt duidelijk in.

Ik had eigenlijk geen andere uitslag verwacht, want dan zou deze arts zijn collega afvallen en zich mengen in het bezwaar. Dat zou wel heel vreemd zijn.
Ik ga dus weer terug naar de WW en blijf hopen dat zij mij gaan helpen re-integreren en weer aan het werk te komen.