Bert van Leeuwen: "Pesten op de werkvloer is een groot probleem" - Pesten op de Werkvloer
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18574
post-template-default,single,single-post,postid-18574,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Bert van Leeuwen: “Pesten op de werkvloer is een groot probleem”

 

De cijfers liegen er niet om: maar liefst één op de acht werkenden wordt gepest op de werkvloer. In het nieuwe EO tv-programma ‘Gepest van 9 tot 5’ schakelen slachtoffers van pesten op de werkvloer de hulp in van Bert van Leeuwen. Ze zijn ten einde raad: ze hebben alles geprobeerd om het pestgedrag aan te kaarten, maar zonder succes. Met de hulp van het tv-programma proberen zij de situatie op te lossen en achter zich te laten.

HALF MILJOEN PESTSLACHTOFFERS

Je zou denken dat pesten zich tot het schoolplein beperkt, maar niets is minder waar. Uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de acht volwassenen gepest wordt op het werk. Naar schatting telt Nederland zo’n half miljoen pestslachtoffers. Bert van Leeuwen wil daar met zijn nieuwe programma ‘Gepest van 9 tot 5’ aandacht voor vragen, in de hoop dat dit kwalijke gedrag teruggedrongen wordt.

In diverse programma’s Bert van Leeuwen aan het woord samen met pest slachtoffers. Bij Tijd voor Max kwam Thea Hilhorst aan het woord over haar ervaring. UITZENDING GEMIST (vanaf minuut 23.30)
Laura Harte vertelt in RTL Late Night met Twan Huys hoe pesterijen haar uiteindelijk haar baan hebben gekost. FRAGMENT GEMIST .

GEMENE RODDELS EN GEPEST

Laura ondervond drie jaar lang wat het is om gepest te worden. Na haar zwangerschap keerde ze parttime terug, maar ze voelde dat er iets was veranderd. Ze vond de sfeer op de werkvloer niet prettig en ze merkte dat ze steeds vaker werd uitgesloten. Ze kon er niet precies de vinger op leggen. Totdat ze merkte dat ze het mikpunt van gemene roddels werd. Zo beweerden collega’s dat Laura’s kinderen niet van haar echtgenoot zouden zijn en zou ze relaties met meerdere mannen op haar werk hebben. Er was niets van waar, maar wél erg pijnlijk.

VERZUIM NEEMT TOE DOOR PESTEN

Laura realiseerde zich dat haar collega’s haar weg wilden hebben. “En dat is gelukt” zegt ze nu. Laura koos eieren voor haar geld, maar veel werknemers melden zich ziek na pesterijen; het verzuim neemt schrikbarend toe! Bert van Leeuwen: “Het kan toch niet dat één of meerdere mensen een ander mens het leven zuur maken? We moeten ze laten inzien wat voor gevolgen hun gedrag heeft.”

GEPEST VAN 9 TOT 5

‘Gepest van 9 tot 5’ wordt op 19 april om 21.30 uur uitgezonden bij de EO. Bent u zelf slachtoffer van pesterijen of wilt u iemand helpen die gepest wordt? Meld je dan aan via deze link!

BRON RTL Late Night, Tijd voor Max FOTO SCREENSHOT RTL LATE NIGHT