Herstel voor ontslag of andersom? - Pesten op de Werkvloer
Wanneer Saskia over bij stuk houdt, weet Renée zich geen houding meer te geven. Ze gedraagt zich als een klein kind wanneer Saskia volhoudt niet voor ontslag te tekenen zolang er geen reïntegratie start.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
17989
post-template-default,single,single-post,postid-17989,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Herstel voor ontslag of andersom?

Als ik aangeef dat mijn advocaat haar een mail heeft gestuurd en de werknemer vraagt een voorstel op papier te zetten zodat hij dat kan beoordelen, geeft ze aan dat zij dat voorstel op papier gaat zetten nadat we daar samen over gesproken hebben in het gesprek dat we met Renée gaan hebben. Daar ga ik niet mee akkoord en geef aan het advies van mijn advocaat op te volgen en het er niet in het gesprek over te willen hebben.

Gesprek met Renée

In het gesprek met Renée komt zoals voorzien het stuk reïntegratie als belangrijkste naar voren. Dit is voor mijn werkgever belangrijk en zoals gebruikelijk is mijn gezondheid niet belangrijk genoeg en vooral te gebruiken als onderpand.

Ook in dit gesprek houd ik voet bij stuk. Herstel hoort bij reïntegratie en daarbij zijn de 3 voorstellen onlosmakelijk met elkaar verbonden, dit geldt dan ook als het in het belang van de werknemer beter is als het anders zou zijn. Renée is zelfs niet over te halen door G als ze aangeeft dat herstel ook reïntegratie zou kunnen zijn en dat we dan wel verder afspraken kunnen maken. Herstel is alleen mogelijk als ik voor ontslag teken, zegt Renée. Mijn werkgever zal dat traject anders niet goedkeuren. Renée merkt dat ik niet zal wijken en wordt woedend.

Dan gaan we niet eens meer verder praten en gaan de juridisch medewerker (van werkgever) en advocaat (van mij) dit maar uitzoeken, brult ze. Ik wil er geen woord meer aan vuil maken, moppert ze verder en stopt inderdaad met praten. Ze kruipt in haar stoel als een peuter van 2 die geen snoepje krijgt.

Hoe ze er daarna uit ziet in haar zwijgende driftbui weet ik niet, maar de mediator kijkt haar steeds nogal observerend aan en lijkt niet goed te weten wat ze met haar aan moet.

Voldaan

We spreken af dat de volgende keer de juridisch medewerker en de advocaat bij een gesprek aanwezig kunnen zijn, omdat zij meer weten over de juridische zaken. Ik vind alles goed en vertrek met een voldaan gevoel en een hoofd dat op klappen staat.

Ik heb me niet laten manipuleren en chanteren. Ik heb gezegd wat ik vind en ben voor mezelf opgekomen. Dat is een geweldig gevoel. Het was de energie die ik kwijt ben geraakt, wel waard.

De dagen erna word ik wel gestraft voor dit heerlijke gevoel en ben dagenlang ziek en moe.