De beëindigingsovereenkomst - Pesten op de Werkvloer
Saskia krijgt na 3 weken eindelijk de beëindigingsovereenkomst en krijgt van haar werkgever slechts 2 dagen om deze te ondertekenen. Samen met haar advocaat besluiten ze kritische vragen te stellen over het document.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18001
post-template-default,single,single-post,postid-18001,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

De beëindigingsovereenkomst

De mediator had met mijn advocaat afgesproken dat zij de vrijdag in de 2e week na de mediation een vaststellingsovereenkomst aan hem toe zou sturen. Maar het zou wel wonderbaarlijk zijn als nu ineens alles vlotjes zou verlopen. De dag van het gesprek met de bedrijfsarts mailt mijn advocaat met de mediator om haar te vragen waar de overeenkomst blijft en om haar te vragen bij mijn werkgever aan te geven dat herstel en reïntegratie nu toch snel moeten starten, gezien het advies van de bedrijfsarts.

Pas ruim een week later, komt het voorstel binnen met een begeleidende mail van de mediator erbij.

Te strakke deadlines

Nadat zij 3 weken heeft gedaan over het opstellen van een overeenkomst, hebben wij wel 2 dagen de tijd om na te denken over dit voorstel.

Daarnaast geeft de mediator aan dat de bedrijfsarts niet bepaalt welk traject er gevolgd gaat worden. En er is “afgesproken” dat het traject pas gaat starten als ik de overeenkomst met betrekking tot ontslag heb getekend.

Om alles eens goed door te spreken en verder uitstel te voorkomen, wil de mediator ook binnen twee dagen horen op welke dagen ik en mijn advocaat in gesprek kunnen met Renée en een juridisch medewerker van het bedrijf. Daarbij geeft ze aan dat de bedrijfsarts ook vindt dat alles snel geregeld moet worden, dus dat snelheid geboden is.

Een pittige, bijna agressief, te noemen mail en dat van de mediator!?

Beëindigingsovereenkomst

Als ik de mail met de beëindigingsovereenkomst binnen krijg, lees ik de overeenkomst niet eens helemaal door. Het begin is al te gek voor woorden, dus ik besluit dan al dat ik dit niet ga tekenen. Als ik dit zou tekenen, krijg ik minder dan waar mijn werkgever toe verplicht is, maar geef ik alles op waar ik recht op heb. Verder is het een voor mij onleesbaar stuk met veel te veel valkuilen.

Ik heb inmiddels contact met het UWV over de aanvraag van een WIA-uitkering omdat ik hoop dat dat wat rust kan gaan geven in deze chaos. De dame stelt me gerust en zegt dat ik over enkele weken een WIA-aanvraag kan indienen. Dan ben ik voor het grootste deel van mijn werkgever af en regelt het UWV alles. Dus nog even dan komt er wat meer rust.

Ik ben zo blij met deze informatie. Het geeft me de rust om verder te gaan. Eindelijk gaat er, hoe dan ook, een ommezwaai komen en wordt het misschien iets rustiger.

Advocaat

Na twee dagen is er contact met mijn advocaat. Het is niet mogelijk om binnen 2 dagen antwoord te geven op deze overeenkomst, dus gaat hij de mediator melden dat het wat langer gaat duren.

Dat komt mooi uit, want ik heb mijn vakantie 13 dagen geleden netjes aangevraagd, maar nog geen toestemming gekregen. Als er morgen geen antwoord komt, kan ik gewoon op vakantie, zonder dat mijn werkgever mij tegen kan houden. Deze regeling staat als zodanig in het Wetboek. Als ik vandaag een negatief antwoord zou sturen is de kans groot dat er moeilijk gedaan gaat worden over mijn vakantie. Dus ik ben blij dat mijn advocaat nu even niet zoveel tijd heeft.

Mijn advocaat en ik bespreken wat onderdelen van de overeenkomst en uiten onze verbazing. Als ik zeg dat ik het wel vreemd vind dat er totaal niet over een ontslagvergoeding gesproken wordt, krijg ik daar geen reactie op. Het komt me wat vreemd voor maar ik ben zo bezig met alles wat er gebeurt, dat ik er eigenlijk niet op door ga. Bij mij overheerst een vol hoofd, achterdocht en verzet tegen het document.