Nieuwe advocaat - Pesten op de Werkvloer
Saskia's advocaat lijkt niet voor haar te willen vechten en probeert haar akkoord te laten gaan met de ongunstige ontslagvoorstellen. Dit laat ze echter niet gebeuren en ze gaat op zoek naar een nieuwe advocaat.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18007
post-template-default,single,single-post,postid-18007,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Nieuwe advocaat

De volgende ochtend belt mijn advocaat op omdat hij mijn mailtjes heeft gelezen. Hij wil met mij het voorstel nog wel een keer telefonisch doornemen als ik dat wil. Maar alles in mij verzet zich daartegen. De enormiteit van het stuk is te onoverzichtelijk voor me. Daarnaast mis ik in alles een voordeel voor mij. Het is voor mij onmogelijk om dit in korte tijd telefonisch te bespreken.

Geen voordelen

Ik vraag de advocaat of hij mij kan vertellen wat voor mij het voordeel zou zijn als ik dit stuk zou ondertekenen. Hij vertelt mij dat ik dan weet waar ik aan toe ben en dat mijn werkgever me dan waarschijnlijk met rust gaat laten.

Als ik hem vraag naar een billijke vergoeding of een ontslag vergoeding, lijkt hij nogal verbaasd. Alsof ik iets heel buitengewoons voorstel.

Het is volgens mij heel gebruikelijk dat er bij de onderhandelingen over een beëindigingsovereenkomst ook gesproken wordt over een vergoeding, die de werknemer iets extra s meegeeft omdat hij zo vriendelijk is om op te stappen. “Vrijwillig” opstappen met een vaststellingsovereenkomst scheelt de werkgever namelijk veel geld. Daarbij is mij, naar mijn mening, nogal wat aangedaan waar wel een schadevergoeding tegenover mag staan.

Tot mijn grote verbazing blijk ik een advocaat te hebben die allerlei redenen opgeeft waarom ik geen recht zou hebben op een extra vergoeding boven op de minimale ontslagvergoeding.

Ik voel me nu echt niet prettig en nogal in de steek gelaten, maar laat me niet uit het veld slaan. Omdat ik blijf volhouden en legio redenen aandraag waarom ik op zijn minst een vergoeding zou moeten krijgen is mijn advocaat uiteindelijk bereid om en niet al te groot bedrag voor te stellen. Maar niet nadat hij me zegt dat ze er waarschijnlijk niet mee akkoord zullen gaan en dat ik dan de komende 1,5 jaar nog steeds in de problemen kom door het gedrag van mijn werkgever. Ze zullen me dan blijven pesten. Ik besluit dit laatste maar te negeren.

Stoppen met advocaat

Als ik de telefoon neerleg dringt er tot me door wat er gebeurd is. Ik zoek op internet naar wat juridische sites en bel wat mensen die me meer kunnen vertellen over onderhandelen over een ontslagvergoeding. Ik blijk echt wel gelijk te hebben. Het is heel normaal om te onderhandelen over de ontslagvergoeding in dit stadium.

Dit is weer een domper. Mijn advocaat is een lieverdje, maar blijkbaar te lief voor dit gevecht tegen een werkgever die het spel heel hard speelt. In het verleden heb ik al vaker situaties gehad waarin mijn advocaat heel aardig bleef reageren, terwijl hij best eens zijn tanden had mogen laten zien.

Als ik mijn advocaat voorleg dat ik nogal teleurgesteld ben en graag met hem hierover zou willen praten, geeft hij aan dat het misschien beter is om te stoppen met de samenwerking.

Ik ben het wel met hem eens. We zitten duidelijk niet op een lijn wat betreft de manier waarop we omgaan met de situatie, waardoor ik nogal onrustig word en me niet gesteund voel. De burn-out zorgt al voor teveel onrust en chaos in mijn hoofd en het arbeidsconflict maakt dit alleen maar erger. Ik heb behoefte aan een stevige ondersteuner die mij het gevoel geeft er niet alleen voor te staan.

Nieuwe advocaat

Gelukkig heb ik binnen een uur contact met een advocaat. Ik kan slechts hopen dat hij wel de pitbull blijkt te zijn die me wordt beloofd. Ik mag twee dagen later naar hem toe. Op de valreep voor mijn vakantie.

Ik heb ruim 3 weken geleden mijn vakantie aangevraagd. In de wet staat dat een werkgever 2 weken de tijd heeft om de werknemer wel of geen toestemming te geven om op vakantie te gaan. Overschrijdt de werkgever deze termijn, dan heeft de werknemer automatisch recht op de vakantie zoals hij die heeft voorgesteld.

Mijn leidinggevende heeft beloofd terug te komen op de aanvraag, maar heeft dat tot op heden nog niet gedaan. Dit betekent dat ik dus vrij ben om op vakantie te gaan.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Vlak voordat ik het gesprek met de nieuwe advocaat aan ga, 2 uur voor mijn vakantie in gaat, krijg ik nog een mail van Renée, via de oude advocaat, met daarin een afspraak voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit zal bij mij thuis plaats vinden, midden in mijn vakantie.

De oude advocaat zal Renée mailen dat hij mijn advocaat niet meer is en dat hij deze mail aan mij heeft doorgestuurd.

Door deze mail, die hij blijkbaar ook aan de mediator heeft gestuurd, krijg ik ineens telefoon van de mediator. Ik kan niet opnemen en ga vlak hierna in gesprek met de nieuwe advocaat. In de wachtkamer zie ik nog een mail binnenkomen van de mediator, waarin ze aangeeft dat ze graag wil weten wat de gevolgen van het veranderen van advocaat zijn voor mediation.