Opladen op vakantie - Pesten op de Werkvloer
Eindelijk kan Saskia met haar kinderen genieten van een welverdiende vakantie. Helaas ontstaat er meteen weer een negatieve sfeer wanneer ze is teruggekeerd.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18020
post-template-default,single,single-post,postid-18020,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Opladen op vakantie

Arnold en ik hebben twee dagen later een goed gesprek. Hij kent mijn verhaal en staat volledig achter me. Zijn doortastende manier van praten en de verzekering dat hij in de toekomst meegaat naar mediation geven me het gevoel dat ik nu eindelijk steun ga krijgen en er niet meer helemaal alleen voor sta. Dat gevoel is zo belangrijk voor me. Ik kan nu tot rust komen en met een gerust hart op vakantie.

Welverdiende vakantie

Dankzij Arnold en de rust die ik nu kan vinden, heb ik een geweldige vakantie samen met mijn kinderen. We hebben veel plezier en fietsen wat af. Deze vakantie hadden we zo hard nodig en heeft ons zoveel plezier en gezelligheid gebracht. Het weer werkt goed mee, zodat we veel buiten kunnen zijn en leuke dingen kunnen ondernemen.

Voor mijn dochter is het echter wat moeilijker om tot rust te komen, waardoor ze aan het eind van de vakantie nogal ziek wordt. Ze valt zomaar af en is ontzettend moe. Meestal is ze heel erg sterk en heeft een goede conditie omdat ze veel sport. Nu kan ze ineens vrijwel niets meer optillen en is iedere beweging haar teveel. Na wat onderzoek door de huisarts blijkt dat mijn dochter een flink vitaminegebrek heeft en dat de spanningen haar toch ook parten spelen. Ik wil me zoveel mogelijk bezig houden met haar gezondheid. Helaas gaat direct na de vakantie de strijd weer verder.

Ergens halverwege mijn vakantie heeft Renée mij blijkbaar een mail geschreven naar mijn eigen, geblokkeerde, e-mailadres. Zij weigert namelijk mails aan mijn zoon te sturen. “Ik kan niet zomaar mails sturen aan iemand die ik niet ken”, geeft ze aan. Gelukkig voor haar heeft ze ook een brief met dezelfde inhoud verstuurd, anders had ik het bericht niet kunnen lezen.

Brief van Renée

In de brief schrijft Renée dat ik inderdaad netjes op tijd mijn vakantie heb aangevraagd en dat ze vergeten is hierop te antwoorden. Maar…. ik had best een rappèl kunnen versturen. Daarbij heb ik verzuimd om aan de bedrijfsarts te vragen of ik op vakantie mocht. Dat heb ik dus weer zeer onfatsoenlijk afgehandeld, volgens Renée.

Het arbeidsdeskundig onderzoek is verplaatst naar de ochtend na mijn vakantie om 9 uur bij mij thuis.

Dit laatste is dik onderstreept.

Het blijkt nog niet zo eenvoudig voor Renée te zijn om toe te geven dat ze gewoon vergeten is om te antwoorden. Een excuusje was ook wel op zijn plaats geweest. Maar goed, dit gedrag ken ik ondertussen.

Ik heb in mijn vorige mail aan Renée aangegeven dat het arbeidsdeskundig onderzoek niet bij mij thuis kan plaatsvinden. Ik ben dan nogal geïrriteerd over het feit dat ze hier geen gehoor aan lijkt te geven.

Maar onderin de stapel post is nog een brief. Deze brief is een dag later geschreven. Hierin geeft Renée aan dat ik zelf heb aangegeven dat het onderzoek niet bij mij thuis kan plaatsvinden, dus moet ik voor het onderzoek naar het hoofdkantoor.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Zo gezegd zo gedaan. Een goede vriendin van mij, Margot, gaat mee naar het gesprek. Na alle perikelen van het afgelopen jaar, heb ik weinig vertrouwen meer over. Ik ben dan ook voorbereid op een moeilijk gesprek. Maar wonder boven wonder wordt het een heel goed gesprek. De arbeidsdeskundige is duidelijk onder de indruk van het ontbreken van alle stukken die noodzakelijk zijn voor de WIA-aanvraag. Hij geeft aan dat hij alleen maar kan concluderen dat mijn werkgever helemaal niets heeft gedaan met betrekking tot mijn reïntegratie. De arbeidsdeskundige neemt het advies van de bedrijfsarts over en zal een verslag schrijven dat duidelijk in mijn voordeel blijkt te zijn. Verder krijg ik nog wat tips voor de aanvraag van de WIA die ik heel goed kan gebruiken. Ik mis namelijk onder andere de Eindevaluatie. Hiervoor zou ik in gesprek moeten met Renée, wat ik echt nu niet aankan. Volgens de arbeidsdeskundige is dit gesprek niet nodig en kan ik bij het UWV aangeven dat ik geen eindevaluatie heb.