Toch op vakantie gaan - Pesten op de Werkvloer
Saskia is de wanhoop nabij: ziek, geen werk, geen advocaat, helemaal uitgeput. Ze volgt het advies van het UWV op en gaat toch op vakantie om de sores achter zich te kunnen laten.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18016
post-template-default,single,single-post,postid-18016,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Toch op vakantie gaan

Totaal ontredderd loop de deur uit bij de advocaat en weet even niet wat ik moet doen en waar ik heen moet. Ik bel mijn oudste op en bespreek met hem wat er gebeurd is. Hij geeft de tip om het UWV te bellen en hen om advies te vragen. Zo gezegd zo gedaan.

Advies van UWV

Het UWV hoort mijn verhaal aan en zegt dat ik gewoon op vakantie kan als mijn werkgever niet op tijd heeft aangegeven dat ik niet mag gaan. Dit heeft geen gevolgen voor mijn WIA-aanvraag. De afspraak met de arbeidsdeskundige kan gewoon verplaatst worden.

Een zucht van verlichting gaat door mij heen maar ik ben zo op nu. Lopend door de regen bel ik weer met mijn zoon en vertel hem wat het advies van het UWV is. Alles gaat langs me heen en tijdens het gesprek raak ik, in een stad die ik op mijn duimpje ken, de weg kwijt en weet niet meer waar de bushalte is. Mijn zoon komt me tenslotte maar halen en maakt zich heel veel zorgen over mijn gezondheid.

Wat nu, geen advocaat, onzekerheid over mijn vakantie en zo verschrikkelijk uitgeput.

Zoon in plaats van advocaat

Ik schrijf diezelfde middag nog een mail aan Renée en de mediator dat ik nog geen nieuwe advocaat heb en dat mails naar mijn zoon gestuurd kunnen worden. Verder geef ik aan dat ik gewoon op vakantie ga en verwijs daarbij naar de wet. Ik vraag Renée het arbeidsdeskundig onderzoek te verplaatsen, waarbij ik ook vertel dat het UWV heeft aangegeven dat deze verplaatsing geen gevolgen heeft voor de WIA aanvraag.

Een dag later neem ik contact op met een hele goede vriendin waarvan ik weet dat zij mensen kent die mij zouden kunnen helpen. Ik krijg wat telefoonnummers, een knuffel en een hart onder de riem. Een van de mensen op haar lijstje heeft een adviesbureau en belt mij direct terug na mijn mailtje aan hem. Arnold wil me graag helpen en komt twee dagen later bij me langs. De dag voordat ik echt vertrek naar mijn vakantie adres.