Voorbereidingen voor verdere mediation - Pesten op de Werkvloer
Er is wat gesteggel over het akkoord gaan met de voorwaarden voor mediation. Saskia's werkgever lijkt door te krijgen in welke situatie ze zich hebben gewerkt door wetgevingen niet te volgen en geen dossier op te bouwen.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
17985
post-template-default,single,single-post,postid-17985,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Voorbereidingen voor verdere mediation

Ik krijg op de dag van het gesprek een uitnodiging van het PR, het reïntegratiebureau voor een vervolgafspraak een week later. Ik geef aan dat ik nog geen afspraak kan maken, omdat het mediation gesprek niet is doorgegaan en er dus geen duidelijkheid is.

Akkoord voor voorstel gevraagd

De ochtend erna krijg ik van PR een mail met het voorstel dat naar Renée gestuurd zal worden als ik het goedgekeurd heb. Ik lees het voorstel pas 3 dagen later omdat ik nog steeds ziek ben. Ik krijg dan 3 dagen later een herinneringsmail om te antwoorden of ik het eens ben met het voorstel. Met in mijn achterhoofd het mediation gesprek dat plotseling niet doorgaat en waarvoor geen nieuwe afspraak komt, raak ik nogal geïrriteerd.

In het voorstel zijn afspraken opgenomen die nog besproken moeten worden in mediation. Daarbij moet in mediation nog besloten worden welke van de 3 punten wel of niet doorgaan.

Ik bel PR en geef aan dat ik het niet eens ben met het voorstel omdat er dingen in staan die nog besproken moeten worden in mediation. Daarbij lijkt het erop dat de reïntegratie wel gestart wordt, maar is er nog steeds geen duidelijkheid over mediation. Dit is niet de afspraak en ik zal er dan ook niet aan meewerken voordat alle afspraken duidelijk zijn. Het blijft belangrijker om het arbeidsconflict op te lossen voor er aan reïntegratie kan worden gewerkt, volgens de STECR-richtlijnen. PR is het helemaal met mij eens en begrijpt dat ik nogal geïrriteerd ben. Zij belooft dat haar collega met Renée gaat bellen en dit met haar bespreekt.

Slechte positie werkgever

Deze dame geeft ook aan dat haar bedrijf bij mijn werkgever heeft aangegeven, dat er nogal wat ontbreekt in het dossier en dat dit wel eens een probleem kan worden als ik een WIA aan ga vragen. “Deze situatie zal mijn werkgever heel veel geld gaan kosten” zegt ze. Dit is voor mij niets nieuws. Ik weet hoe slecht de situatie er voor mijn werkgever voorstaat. Door de wet Poortwachter niet op te volgen en mijn reïntegratie niet te starten hebben ze zichzelf in de nesten gewerkt. Daarbij komen dan ook nog de twee oordelen van het UWV, wat ook al niet in hun voordeel werkt.

Maar haar uitlatingen geven me wel weer meer kracht.

Binnen een uur krijg ik een mail van PR dat zij zich voorlopig terugtrekken en de zaak weer terugleggen bij de werkgever.

Een halve dag later krijg ik ineens een nieuwe afspraak voor mediation.

Op naar de volgende ronde.

Het geannuleerde gesprek

We gaan even terug naar het gesprek vlak na de vakanties van de dames, dat niet is doorgegaan. Ik was aanwezig op de afgesproken tijd (een donderdagochtend) en plaats, maar van de beide dames geen spoor. G belde me terwijl ik daar zat om aan te geven dat het gesprek niet doorging. Ze heeft me toen ook gevraagd om aan te geven wanneer ik de volgende week niet kan komen in verband met het maken van een nieuwe afspraak. Ik gaf aan dat ik maandag en dinsdag niet kan, verder wel.

Op een nieuwe datum ga ik weer naar een mediation gesprek. Ik heb van mijn advocaat gehoord dat er een mogelijkheid zou kunnen zijn om vooraf een overeenkomst te tekenen waarin ik aangeef akkoord te gaan met ontslag nadat ik beter ben en in het geval er geen loonsanctie komt. Hij adviseert mij om aan te geven dat het voorstel op papier wordt gezet door mijn werkgever en naar hem wordt toegestuurd ter beoordeling. Wij kunnen er dan samen over brainstormen en de onderhandelingen starten.

Hij mailt dit ook aan G, zodat zij voor het mediation gesprek op de hoogte is. Vol goede moed ga ik naar het gesprek, ervan uitgaande dat we nu stappen kunnen zetten omdat we ook aan punt 3 gaan werken.