Voorstel voor vaststellingsovereenkomst - Pesten op de Werkvloer
Eerst werd er geen ontslag aangevraagd door mijn werkgever. Waarschijnlijk in de hoop dat de transitievergoeding niet betaald hoefde te worden. Nu er bezwaar is aangetekend tegen het feit dat er geen loonsanctie is toegekend, wil mijn werkgever ineens wel dat het dienstverband beëindigd wordt.
pesten,gepest,werkvloer,werk,pesten op de werkvloer,pesten op het werk
18104
post-template-default,single,single-post,postid-18104,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
silhouette

Voorstel voor vaststellingsovereenkomst

Natuurlijk zijn we niet helemaal van gisteren. Eerst werd er geen ontslag aangevraagd door mijn werkgever. Waarschijnlijk in de hoop dat de transitievergoeding niet betaald hoefde te worden. Nu er bezwaar is aangetekend tegen het feit dat er geen loonsanctie is toegekend, wil mijn werkgever ineens wel dat het dienstverband beëindigd wordt.
Het lijkt erop dat mevrouw Oosterveer hoopt mij met deze overvriendelijke manier van praten te verleiden om toch een vaststellingsovereenkomst te tekenen.

Het voorstel

Een dag later word ik al gebeld door Anton. Hij heeft via de mail toch al een voorstel ontvangen. De toon van de mail is ineens een stuk minder vriendelijk en heeft weinig positiefs in zich. De dame stelt voor het dienstverband te beëindigen op een datum in 2015. Daarvoor in de plaats krijg ik dan een transitievergoeding en worden mijn leeftijdsuren uitbetaald.
Er ontbreken in het voorstel nogal wat zaken die naast deze twee punten ook moeten worden geregeld, volgens de wet. Daarbij kunnen wij dit niet echt een voorstel noemen dat serieus is en recht doet aan het dossier.

Mevrouw Oosterveer eist dat wij binnen 5 dagen het voorstel inhoudelijk beoordelen en beantwoorden. Als na 17 dagen niet duidelijk is of een vaststellingsovereenkomst getekend kan worden, zal mijn werkgever juridische stappen gaan ondernemen.

Kijk, zo kennen wij het bedrijf weer. Eerst heel lief en aardig een voorstel doen en als blijkt dat ik niet direct ja zeg, wordt er gedreigd. Zoals gebruikelijk kan mijn werkgever er blijkbaar niet zo goed tegen dat ik niet zonder meer doe wat zij willen en mijn eigen voorwaarden stel.

Anton antwoordt de dame dat het voorstel niet compleet is, dat de beoogde ontslagdatum in het verleden ligt en dat het voorstel niet serieus op ons overkomt. Het nieuwe voorstel is aanzienlijk lager dan het vorige voorstel van mijn werkgever, terwijl de situatie volgens ons niet is veranderd.
Daarbij kan de termijn van 17 dagen niet gehaald worden, aangezien er nog wat onderzoek moet plaatsvinden vanwege de lopende procedures.
Anton stelt voor dat hij en mevrouw Oosterveer bij hem op kantoor in gesprek gaan over het voorstel en samen tot een oplossing proberen te komen.
Mevrouw Oosterveer antwoordt de volgende dag zeer kort dat zij zich verontschuldigt voor de verkeerde datum en dat zij nog een antwoord zal geven op onze mail.

Als de termijn van 17 dagen verlopen is, hebben wij niets ontvangen van mevrouw Oosterveer of enig ander personeelslid van mijn werkgever. We wachten weer geduldig af.